Geluidschermen

geluid

Geluidschermen


Huvapo is betrokken bij de montage van geluidschermen langs de A12 tussen Velperbroek en Waterberg (Arnhem).De werkzaamheden bestaan uit het monteren en stellen van constructiedelen, plaatsen van beton-en glaselementen.Ook wordt voor het begeleiden van deelprojecten een beroep gedaan op HUVAPO. De autosnelweg wordt intensief gebruikt waardoor regelmatig filevorming ontstaat.Dit wordt als problematisch ervaren.Door verbreding van de weg, met 1 rijstrook in beide richtingen wordt de capaciteit van de weg vergroot.Naast verbreding van de weg worden nieuwe kunstwerken geplaatst en bestaande kunstwerken vervangen.(zie foto)

In Born (N-Limburg) heeft HUVAPO een tweetal verschillende geluidschermen geplaatst langs de A2.Beiden hebben tot doel de achterliggende woonwijken te beschermen tegen geluidsoverlast van de snelweg. Het eerste scherm is ongeveer 500m lang en bestaat uit stalen kolommen in combinatie met houten schotten. Naast bochten die gevolgd moeten worden hebben we hier ook te maken met hoogte verschillen in de weg. Het tweede scherm (kunstwerk) bestaat uit, het monteren van kolommen aan het viaduct (links en rechts) met daartussen kunststof glas en een.Extra aandachtpunt bij dit project is dat de doorstroming, onder het viaduct, van het verkeer niet gestagneerd mag worden.Ook loopt een spoorlijn onder dit viaduct door, welke extra veiligheids voorzieningen met zich meebrengt

.HUVAPO is gecertificeerd om in de nabijheid van spoorlijnen te werken.Voor dit speciale project is tijdelijk het (goederen)trein verkeer en zijn de werkzaamheden gedeeltelijk 's nachts uitgevoerd..


Meer informatie Stuur een bericht